Dissabte 15 de juliol.
Gaudirem d'un espectacle de saxo i poesia, d’un sopar entre vinyes i un passeig per les vinyes il·luminades per la llum de les estrelles.
Cabassos en mà i cap a la vinya! Només cal trobar un bon indret. Llençols, un parell de copes de vi i un bon assortit dߴembotits i formatges per dinar.
Viu l’experiència de visitar un celler de l’Empordà autèntic. Et veuràs inmers en un paisatge únic de vinyes i oliveres.

Actualitat


Innovació i recerca

La Vinyeta participa en el projecte Visens en el desenvolupament de sensors de darrera generació per a assegurar el control dels processos i la qualitat dels vins en el transcurs de la seva vida, des de la fermentació a l’envelliment.

Recuperem la transhumància a l'Empodà

En acabar la verema les fulles esgrogueïen i tot es preparava per hivernar. Era llavors quan els ramats baixaven de les muntanyes per entrar a les vinyes de l'Empordà. Ja no hi havia perill que mengessin els brots Les pluges i les temperatures suaus de tardor garantien una bona pastura. Aquesta pràctica ancestral era beneficiosa per a mantenir tot un ecosistema. Quan la vinya brotava les ovelles emprenien un nou viatge. De La Vinyeta al Cap de Creus, el nostre pastor s'ha proposat recuperar la transhumància a l'Empordà!

Millor Celler de Catalunya 2018

La Vinyeta ha estat escollida com a Millor Celler 2018 per l’Associació Catalana de Sommeliers. Aquesta entitat aplega uns 600 sommeliers i empreses adherides del territori català i té la vocació d’aglutinar el sector i promoure la figura del sommelier. El reconeixement ha estat atorgat per votació dels seus membres entre quatre cellers catalans que han excel·lit enguany. Durant la Nit del Sommelier també s’ha lliurat el premi al Millor Sommelier de Catalunya 2018 al gironí Ferran Vila.

Col·laborem amb la Fundació Mona

Hem creat dos nous vins, anomenats els Monos* de La Vinyeta, per col·laborar amb la Fundació Mona en la conservació dels primats. Aquesta entitat es dedica a la custòdia i recuperació d’animals, fonamentalment ximpanzés i macacos. Es tracta de dos vins monovarietals de varietats recuperades a l’Empordà, el monestrell i la malvasia. Els dos vins s’il·lustren amb animals de la Fundació que a més donen el nom a l’anyada. Dues produccions petites però amb molta ànima.

La Vinyeta, Premi Nacional d'Enoturisme

El nostre celler ha estat escollit com a millor celler de Catalunya 2017. El jurat especialitzat en enoturisme ha destacat el compromís amb el territori i la rica i variada oferta de propostes enoturístiques. També ha conclòs que La Vinyeta és "un exemple de com un celler petit pot arribar a excel·lir en el panorama català". Aquest reconeixement ens anima a seguir endavant en el camí endegat el 2006.

Bona nit, malparits!

Aquest és el crit de guerra de Sopa de Cabra i que dóna nom a aquest vi que homenatge els 30 anys de la banda. Són tres dècades d'entrega als escenaris que donen solera a un grup que no ha perdut l'empenta i ha sabut captivar les noves generacions. El Bona nit malparits! és un vi que té la serenitat que li atorgen els dotze mesos d'envelliment en bótes de roure. És un vi profund, meditat i harmoniós com els discos de Sopa de Cabra.

‘Gold Medals’ a Grenaches du Monde

En l’edició anterior un dels Microvins* —Garnatxa Roja Torrats— es va endur la Medalla d’Or al concurs internacional Garnatxes del Món. Aquest any la sorpresa ha sigut per a les mimades de La Vinyeta: una per a la més dolça, la garnatxa Sols*, i una per a la més seca, el nostre vi generós Sereno*. Ambues s’han guanat una ‘Gold Medal’. Mentrestant, al celler, s’està covant un Microvi de garnatxa negra...

Abelles entre oliveres i pins

Les abelles fan una gran feina i un gran producte. Conscients de l’important tasca que realitzen en el nostre ecosistema, a La Vinyeta hem començat a allotjar ruscos entre oliveres i pins. D’aquesta manera contribuim en la pol·linitació, afavorim un entorn més sà i, a més, ens podem llepar els dits

Un futur esperançador per a la Terrerola

A les vinyes ecològiques de nova plantació de La Vinyeta s'hi ha sabut adaptar una població de Terreroles, una espècie en greu perill d'extinció a Catalunya que fins ara només habitava en vinyes velles, cada cop menys nombroses. Aquest fet inèdit s'ha descobert gràcies a l'acord de custodia agrària amb Iaeden.