Dissabte 14 de juliol
Us proposem una experiència de benestar sensorial profunda per gaudir de la natura, d'un tast de vi conscient i un bon esmorzar entre les vinyes i oliveres.
Dissabte 27 de juliol
Gaudirem d'un passeig per les vinyes amb espectacle de música i poesia i, opcionalment, d’un sopar sota les estrelles amb productes i vins de La Vinyeta.
Divendres 2 d’agost
Una de les vetllades més boniques de l'any. Farem un passeig per les vinyes, l'entrega dels premis Poemestiu, un sopar sota les estrelles i acabarem amb astronomia i telescopis.

Actualitat


Per Nadal, lots i regals de La Vinyeta!

Si vols quedar bé... a La Vinyeta fem lots i regals de qualitat, tant per a particulars com per a empreses. Juguem amb els vins, els formatges, la mel, l’oli... que elaborem a La Vinyeta, amb els embotits dels nostres pares carnissers i amb productes de proximitat. Tenim formats originals i diferents que canviem tot els anys, sempre molt atractius i pensats per a ser reutilitzats. Pots descarregar el catàleg actual de lots i regals aquí. Demana’ns pressupost sense compromís!

Energia solar per a l'autosuficiència energètica

Hem instal·lat plaques solars fotovoltàiques que proveeixen d'energia elèctrica el celler i la resta d'instal·lacions de la nostra explotació. També hem posat plaques solars a l'hotelet. D'aquesta manera ens apropem a la plena autosuficiència energètica i minimitzem les emissions de gasos d'efecte hivernacle. El sol és un recurs il·limitat que utilitzen les nostres vinyes i ara també les nostres instal·lacions!

Tenim un equipàs!

Col·laborem amb la Fundació TRESC per a la inserció laboral de persones amb diversitats. Necessitàvem una persona responsable per a la preparació de comandes. També teníem la inquietud d’incorporar persones amb diversitats. Gràcies a la Fundació TRESC hem incorporat una persona a l’equip que s’ha convertit en una peça clau en el nostre organigrama. Acollir persones amb diversitats és un enriquiment personal i professional. Així que ja ens plantegem fer noves incorporacions.

Innovació i recerca

La Vinyeta participa en el projecte Visens en el desenvolupament de sensors de darrera generació per a assegurar el control dels processos i la qualitat dels vins en el transcurs de la seva vida, des de la fermentació a l’envelliment.

Recuperem la transhumància a l'Empodà

En acabar la verema les fulles esgrogueixen i tot es prepara per passar l’hivern. Era en aquest moment de l’any quan els ramats baixaven de les muntanyes per entrar a les vinyes de l'Empordà. Ja no hi havia perill que mengessin els brots i el raïm. Les pluges i les temperatures suaus de tardor garantien una bona pastura. Quan a la primavera la vinya tornava a brotar, les ovelles reempenien el viatge a les muntanyes. Aquesta pràctica era beneficiosa per a mantenir tot un ecosistema. Avui en dia queden pocs pastors i ramats i la transhumància tradicional s’ha perdut. En Víctor, el nostre pastor, s'ha proposat recuperar-ho i any rere any segueix les seves passes en un cercle inexurable!

Millor Celler de Catalunya 2018

La Vinyeta ha estat escollida com a Millor Celler 2018 per l’Associació Catalana de Sommeliers. Aquesta entitat aplega uns 600 sommeliers i empreses adherides del territori català i té la vocació d’aglutinar el sector i promoure la figura del sommelier. El reconeixement ha estat atorgat per votació dels seus membres entre quatre cellers catalans que han excel·lit enguany. Durant la Nit del Sommelier també s’ha lliurat el premi al Millor Sommelier de Catalunya 2018 al gironí Ferran Vila.

Col·laborem amb la Fundació Mona

Hem creat dos nous vins, anomenats els Monos* de La Vinyeta, per col·laborar amb la Fundació Mona en la conservació dels primats. Aquesta entitat es dedica a la custòdia i recuperació d’animals, fonamentalment ximpanzés i macacos. Es tracta de dos vins monovarietals de varietats recuperades a l’Empordà, el monestrell i la malvasia. Els dos vins s’il·lustren amb animals de la Fundació que a més donen el nom a l’anyada. Dues produccions petites però amb molta ànima.

La Vinyeta, Premi Nacional d'Enoturisme

El nostre celler ha estat escollit com a millor celler de Catalunya 2017. El jurat especialitzat en enoturisme ha destacat el compromís amb el territori i la rica i variada oferta de propostes enoturístiques. També ha conclòs que La Vinyeta és "un exemple de com un celler petit pot arribar a excel·lir en el panorama català". Aquest reconeixement ens anima a seguir endavant en el camí endegat el 2006.

‘Gold Medals’ a Grenaches du Monde

En l’edició anterior un dels Microvins* —Garnatxa Roja Torrats— es va endur la Medalla d’Or al concurs internacional Garnatxes del Món. Aquest any la sorpresa ha sigut per a les mimades de La Vinyeta: una per a la més dolça, la garnatxa Sols*, i una per a la més seca, el nostre vi generós Sereno*. Ambues s’han guanat una ‘Gold Medal’. Mentrestant, al celler, s’està covant un Microvi de garnatxa negra...

Abelles entre oliveres i pins

Les abelles fan una gran feina i un gran producte. Conscients de l’important tasca que realitzen en el nostre ecosistema, a La Vinyeta hem començat a allotjar ruscos entre oliveres i pins. D’aquesta manera contribuim en la pol·linitació, afavorim un entorn més sà i, a més, ens podem llepar els dits

Un futur esperançador per a la Terrerola

A les vinyes ecològiques de nova plantació de La Vinyeta s'hi ha sabut adaptar una població de Terreroles, una espècie en greu perill d'extinció a Catalunya que fins ara només habitava en vinyes velles, cada cop menys nombroses. Aquest fet inèdit s'ha descobert gràcies a l'acord de custodia agrària amb Iaeden.